Головна

Шкільна бібліотека

Перелік предметів

Англійська мова
Біологія
Географія
Економіка
Інформатика
Історія
Математика
Німецька мова
ОБЖ
Політологія
Право
Природознавство
Психологія і педагогіка
Російська мова
Соціологія
Фізика
Філософія
Французька мова
Українська мова
Хімія

Підручники в PDF


 

ГЕОГРАФІЯ
ГІДРОСФЕРА ТА ВОДИ СВІТОВОГО ОКЕАНУ І СУХОДОЛУ

ЖОРСТКІСТЬ ВОДИ

Жорсткість води — сукупність властивостей води, зумовлена пе­реважною наявністю в ній солей кальцію і магнію. Використання жо­рсткої води призводить до випадання твердого осаду (накипу) на сті­нках парових казанів, теплообмінників, утруднює варіння харчових продуктів, прання. Розрізнюють тимчасову і постійну жорсткість води. Перша пов'язана з присутністю у воді гідрокарбонатів, друга — інших солей. Тимчасову жорсткість води усувають кип'ятінням, а постій­ну — пом'якшенням води (додаванням гашеного вапна, соди, засто­суванням катіонітів тощо).


НазадЗмістВперед

 

 
© www.SchoolLib.com.ua