Головна

Шкільна бібліотека

Перелік предметів

Англійська мова
Біологія
Географія
Економіка
Інформатика
Історія
Математика
Німецька мова
ОБЖ
Політологія
Право
Природознавство
Психологія і педагогіка
Російська мова
Соціологія
Фізика
Філософія
Французька мова
Українська мова
Хімія

Підручники в PDF


 

Довідник з біології

ЛЮДИНА ТА ЇЇ ЗДОРОВ'Я

ТРАВНА СИСТЕМА

  ГІГІЄНА ХАРЧУВАННЯ.

  Гігієна харчування — це наука про раціональне харчування, котра забезпечує збереження здоров'я. Сюди входить дотримання режиму та правильного раціону харчування, правильне зберіган­ня продуктів, приготування їжі, дотримання правил особистої гігієни. Необхідно знати, які продукти і в якій кількості слід вживати, щоб задовольнити потреби організму, скільки разів і в який час приймати їжу. Недолік в їжі певних речовин може при­вести до відставання в зростанні або захворювань (недолік білків під час зростання дитини — до відставання в зростанні, дефіцит вітаміну D — до рахіту). Надмірне споживання вуглеводів може стати причиною ожиріння. При недотриманні правил приготу­вання їжі в організм людини можуть потрапляти збудники важ­ких захворювань травного тракту (дизентерії, черевного тифу, холери), а також яйця гельмінтів, цисти найпростіших. Велику небезпеку для здоров'я представляє отруєння несвіжою їжею, в якій розмножуються бактерії гниття і нагромаджуються отруйні продукти їх життєдіяльності.


НазадЗмістВперед

 

 
© www.SchoolLib.com.ua